Δεν είναι η πρώτη φορά και σίγουρα ούτε η τελευταία που μιλάμε για ενυδάτωση. Τη φροντίδα που ανεξάρτητα από τον τύπο δέρματος ,το φύλο ή την ηλικία οφείλουμε να συμπεριλάβουμε στην καθημερινή μας ρουτίνα. Είναι η κίνηση που σώζει το δέρμα μας. Αρκεί να γνωρίζουμε τον τρόπο που διασφαλίζει την υψηλή της αποτελεσματικότητα. Ο λόγος σήμερα στην τέχνη της σωστής ενυδάτωσης.
Ενυδάτωση. Τι ακριβώς σημαίνει αυτός ο πολυχρησιμοποιημένος όρος; Σύμφωνα με την επίσημη ερμηνεία της λέξης, πρόκειται για την αποκατάσταση της κανονικής ποσότητας νερού ή υγρασίας. Στην περίπτωση της επιδερμίδας, αυτό γίνεται είτε παρέχοντας νερό για να καλύψουμε τυχόν απώλειες είτε αποτρέποντας την εξάτμισή του διατηρώντας τα αποθέματα στα φυσιολογικά τους επίπεδα. Η ενυδάτωση λοιπόν, είναι η βασική, καθημερινή κίνηση ομορφιάς εκατομμυρίων γυναικών ανά τον πλανήτη, η μοναδική ενέργεια που αποδεδειγμένα σώζει την επιδερμίδα σε κάθε δεκαετία ζωής. Αρκεί να γίνεται σωστά. Και τι μπορεί να πάει στραβά σε μια τόσο απλή κίνηση; Δείτε πιο κάτω και κάνετε τον απολογισμό σας…..

1. Ο καθαρισμός …ανοίγει το δρόμο. Ακόμη και η πιο προηγμένη τεχνολογικά κρέμα δεν θα αποδώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα αν η επιδερμίδα την ώρα της εφαρμογής δεν είναι καθαρή. Μόνον όταν απομακρύνουμε μακιγιάζ, ρύπους και σκόνη και απελευθερώνουμε τους πόρους, τα ευεργετικά συστατικά της ενυδατικής κρέμας μπορούν να εισχωρήσουν ευκολότερα και σε μεγαλύτερο βάθος.

2. Ενυδάτωση στα μέτρα μας. Ο τρόπος δράσης των προϊόντων δεν είναι ίδιος. Η ενυδάτωση που προσφέρουν στην επιδερμίδα γίνεται είτε σχηματίζοντας ένα προστατευτικό φιλμ στην επιφάνεια, με στόχο να αποτρέπουν την απώλεια υγρασίας είτε ελκύοντας νερό από το περιβάλλον, το οποίο συγκρατούν και τo διοχετεύουν όταν, όπου και όσο χρειάζεται. Στην πρώτη περίπτωση τη «δουλειά» την κάνουν οι μαλακτικοί παράγοντες όπως είναι η γλυκερίνη, το λινολεϊκό οξύ, η γλυκερόλη, το σκουαλένιο ή τα λιπαρά οξέα, ενώ στη δεύτερη, οι υγραντικοί παράγοντες, όπως ονομάζονται το υαλουρονικό οξύ, η πανθενόλη, η ουρία κλπ. Οι μαλακτικοί παράγοντες συστήνονται κυρίως για τις ξηρές, ώριμες επιδερμίδες, ενώ τα υγραντικά συστατικά ταιριάζουν περισσότερο στις λιπαρές και κανονικές επιδερμίδες.

3. Το σωστό timing. Απλώνουμε την ενυδατική κρέμα αμέσως μετά τη λοσιόν περιποίησης ή τον ορό εντατικής φροντίδας και όσο η επιδερμίδα είναι ακόμη νωπή, γιατί μόνον τότε τα ενεργά συστατικά της κρέμας διεισδύουν καλύτερα.

4. Πόση κρέμα χρειάζεται. Όταν υπολείπεται, η επιδερμίδα υποφέρει ενώ όταν περισσεύει, ασφυκτιά και το δείχνει. Οι πόροι φράζουν, το σμήγμα εγκλωβίζεται και τα σπυράκια δεν αργούν να εμφανιστούν. Αρκεί λοιπόν ποσότητα όσο ένα νόμισμα των 50 λεπτών για να προσφέρουμε καθημερινά στην επιδερμίδα την υγρασία που έχει ανάγκη και να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη αποτελεσματικότητα του προϊόντος της επιλογής μας.

5. Η ενυδάτωση δεν σταματά στο πρόσωπο. «Ο λαιμός και το ντεκολτέ ανήκουν στο κεφάλαιο πρόσωπο» λένε οι ειδικοί. Είναι το ίδιο ευαίσθητα όσο και η περιοχή των ματιών και έχουν ανάγκη τόσο από καθημερινή ενυδάτωση όσο και από αντηλιακή προστασία. Σε ιδανικές συνθήκες η εφαρμογή της κρέμας ξεκινάει από …χαμηλά, από το ντεκολτέ με ανοδικές, κυκλικές κινήσεις, συνεχίζεται στο λαιμό, στο πιγούνι και στα μάγουλα και καταλήγει στο μέτωπο.

6. Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Ήλιος και περιβαλλοντική ρύπανση αποτελούν τις σύγχρονες απειλές της καλής υγείας του δέρματος. Ο επιδερμιδικός φραγμός, το τελευταίο ….σύνορο του δέρματος με τον έξω κόσμο, είναι καθημερινά εκτεθειμένος. Ρύποι, αιωρούμενα μικροσωματίδια και υπεριώδης ακτινοβολία, βλάπτουν σοβαρά τα λιπίδια του φραγμού και προκαλούν έντονη αφυδάτωση και πρόωρη γήρανση. Τις ενισχύσεις που χρειάζεται η καθημερινή ενυδάτωση τις φέρνουν οι αντιοξειδωτικοί παράγοντες και τα αντηλιακά φίλτρα που οφείλουν να συμπεριλαμβάνονται στη φόρμουλα κάθε ενυδατικής κρέμας. Μια ματιά λοιπόν στη λίστα των συστατικών λίγο πριν την αγορά του προϊόντος θα βοηθήσει στη σωστή επιλογή.

πηγή: http://www.skingurus.gr/